Docenten

Mevrouw S. van Zijl, mentor / docent bovenbouw en stagebegeleider:

"Ik geef theorie lessen op de Schakel. Ik vind het ontzettend leuk om op de Schakel te werken omdat het er nooit saai is, en iedereen heel erg goed is in lachen! Het mooiste aan mijn werk vind ik om te zien wanneer een leerling van mij stage loopt of werk heeft en daar heel gelukkig mee is. Dat is waar ik het voor doe!"

De heer R. van Kalkeren, mentor onderbouw en docent Lichamelijke Opvoeding:

"Ik geef de gymlessen op de Schakel. Sport is een prettige manier om te ontspannen. Maar ook is het leerzaam op het gebied van samenwerken, rekening houden met elkaar, doorzettingsvermogen en omgaan met emoties. De Onderbouw klassen hebben 2x een dubbel uur gym. De Bovenbouw 1x een dubbel uur."

Mevrouw M. de Rue, mentor / docent bovenbouw en taalcoördinator:
 
Hallo, ik ben mevrouw de Rue en werk sinds vier jaar op Praktijkcollege de Schakel. Ik geef theorielessen aan de bovenbouw klassen. In de theorie uren krijg je vakken zoals rekenen, Nederlands, Engels, cultuur & maatschappij en leefstijl (sociaal culturele vorming). Naast dat we uit boeken werken en op de computer extra oefenen, proberen we de theorie lessen uit te breiden door leuke projecten en af en toe een uitstapje. Dat vinden de leerlingen leuk maar ikzelf ook! Ik werk met heel veel plezier op de Schakel en geniet vooral van alle leerlingen die hier op school zitten. Het is een fijne en kleine school waar iedereen elkaar kent. Dat maakt dat er altijd wel een leerling is die een praatje komt maken of een verhaal komt vertellen. Naast dat we hard werken in de klas om steeds beter te worden, is het hier op school dus ook heel gezellig!
 
Mevrouw J. de Vries, mentor bovenbouw, stagebegeleider en intern contactpersoon:
 
"Ik geef praktijklessen koken in de onderbouw.
Ook ben ik mentor van en geef ik theorielessen aan een bovenbouw groep. Daarbij begeleid ik mijn mentor leerlingen op hun stages.
Ik vind het ontzettend leuk om met leerlingen op zoek te gaan naar hun ambities en kwaliteiten."
 
De heer J. van der Putte, mentor 3e klas en docent expressie:
 
"Ik geef het vak expressie en ben mentor van klas 3G.
Ik vind het ontzettend leuk om samen met de leerlingen opzoek te gaan naar hun talenten en ze te laten zien dat ze veel meer kunnen dan ze soms zelf denken of weten.
Bij expressie ontdekken, onderzoeken en leren we die eigen talenten kennen.
We vertellen verhalen... Verhalen in beeld, geluid en nog veel meer...... 
 
De heer P. De Zwarte, docent techniek:

"Hallo, ik geef de lessen Techniek-Breed. Ik vind het heel leuk om mooie werkstukken met de leerlingen te maken. Bij Techniek maak je werkstukken waar je trots op mag zijn."

De heer R. Brandsma, onderbouw coördinator:

"Ik ben al heel wat jaren leerkracht op De Schakel. Waarom? Omdat ik hier iedere leerling bij naam ken. Omdat ik hier enthousiaste collega’s heb. Omdat wij hier iedere dag willen vernieuwen. Kom eens langs, zou ik zeggen!

De heer M. Nieuwenhuys, mentor bovenbouw en docent consumptief:

"Ik geef de kooklessen op de Schakel.
Koken is mijn passie en ik hoop dat ik topkoks van jullie kan maken.
Ik kook graag gezond maar ik ben ook dol op chocolade."

De heer A. Rabei, mentor onderbouw en docent techniek:

"Ik woon in Haarlem. Werk al een tijdje met plezier als docent techniek op 'De Schakel'. Raak gemotiveerd en geïnspireerd door mijn collega's en leerlingen. Ben oorspronkelijk van Iraanse afkomst maar ben naast rijst met kebab ook gek op hutspot en boerenkool met worst."

Mevrouw T. Barczyk, mentor / docent onderbouw en rekenspecialist:

"Na 12 jaar in het Speciaal onderwijs te hebben gewerkt en ook op het ZMOK onderwijs , vond ik het tijd om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Mijn ervaring op leergebied kan ik op De Schakel goed gebruiken en het is fijn om de leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden naar een goede toekomst. Nu ik hier les geef, ben ik heel erg blij dat ik de stap heb gezet. Een kleinere school heeft veel voordelen voor de leerlingen. Iedereen kent elkaar en daardoor zijn de communicatie lijnen kort. De sfeer op school is rustig en dat is voor iedereen de mogelijkheid om zo goed mogelijk te presteren en te genieten. Wanneer je met plezier naar school komt, kun je bergen verzetten."

De heer E. Veenstra, Docent LO, stagebegeleider en vertrouwenspersoon:

"Ik geef gym, en begeleid ook leerlingen op hun stage.
Ik zit hier al heel lang op school,en ik vind het vooral leuk als ik zie hoe leerlingen die van school zijn gegaan, een mooie baan hebben, of een vervolgstudie succesvol hebben afgerond. "

Mevrouw L. van der Wal, docent bovenbouw en stagecoördinator:

"Ik ben werkzaam als mentor in de bovenbouw. Daarnaast ben ik ook stagecoördinator. In de bovenbouw neemt de stage een belangrijke plaats in. Veel leerlingen gaan immers na school aan het werk. Om te zorgen dat je op de juiste plek terecht komt, wordt al vanaf de eerste klas gevraagd in welke richting je zou willen uitstromen. Dat kan later nog bijgesteld worden, maar toch is het belangrijk om er al vroeg over na te denken. De Schakel heeft contacten met veel verschillende bedrijven. Daar krijg je de kans om te ontdekken welk werk het beste bij jou past. Zo ga je goed voorbereid de toekomst tegemoet. Daar doen we het voor op de Schakel!!"

Mevrouw L. Janssen, docent verzorging:

"Hier op school krijg je 3 uur in de week het vak verzorging. In de onderbouw leer je vooral zorgen voor jezelf en in de bovenbouw is dat zorgen voor een ander. In de 2e klas ga je een E.H.B.O-diploma halen. Vanaf de 3e is het een keuze vak en kun je certificatie halen voor 'schoonmaken in de groothuishouding'. En in de 4e eventueel een certificaat voor 'werken in de zorg'. "
 
Mevrouw A. Hofker, mentor / docent 3e klas:
 
Mevrouw F. Haijkens, mentor / docent onderbouw:
 
"Ik geef theorielessen (en vorig jaar ook kooklessen) op de Schakel. Ik vind het heel leuk om met leerlingen aan het werk te zijn en de les zo uitdagend mogelijk te maken. Samen iets bereiken is mijn doel. En humor, we moeten kunnen lachen als we samen aan het werk zijn. En gelukkig zie en hoor ik dat genoeg hier op school."
 
De heer R. Luijckx, mentor / docent onderbouw:

De heer D. Piare, docent: